Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 09:42

Αλλάζει σελίδα ο Δήμος Τυρνάβου.

Αλλάζει σελίδα ο Δήμος Τυρνάβου μετά την ψήφιση των θεμάτων στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και φαίνεται πως ο προγραμματικός λόγος του κ. Σαρχώση γίνεται καθημερινή δράση που ικανοποιεί τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες των πολιτών.

Με το πρώτο θέμα εγκρίθηκε η παραλαβή των μελετών

της παράκαμψης της πόλης του Τυρνάβου. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Αποσυμφόρηση του κέντρου του Τυρνάβου από τη διέλευση οχημάτων που κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης. Αποχαρακτηρισμός των κεντρικών οδών της πόλης Καραολή-Δημητρίου και Πολυτεχνείου. Έτσι ο Δήμος θα έχει πλέον τη δυνατότητα να σχεδιάσει τις παρεμβάσεις του και να αλλάξει όλο το κέντρο της πόλης.

Το δεύτερο θέμα ήταν η παραχώρηση δημοτικής έκτασης όπου θα στεγαστούν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας Διανομής Αερίου. Μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι για ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα αλλάξει εντελώς τη χρήση ενέργειας από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με πολλά οφέλη για όλους.

Στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσιάστηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Τυρνάβου 2015-2019 ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάρτισής του. Ένα πρόγραμμα που αποτελεί το όραμα για το δήμο της σημερινής Δημοτικής Αρχής αλλά και αποτελεί εργαλείο δουλειάς και στόχευσης για τις επόμενες δημοτικές αρχές καθώς είναι ένα σχέδιο προσομοίωσης στις μελλοντικές ανάγκες της περιοχής.

Σε επόμενο θέμα καθορίστηκε η θέση του κεντρικού Πράσινου Σημείου του Δήμου Τυρνάβου. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος ξεκινά τις ενέργειες για την υλοποίηση του νέου τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων βασιζόμενος στη διαλογή στην πηγή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης ενέκρινε δύο μελέτες, μία για έργα συντήρησης σχολείων και μια για αποκατάσταση αγροτικών οδών, με στόχο να βελτιωθούν οι υποδομές των σχολείων αλλά και η πρόσβαση των αγροτών στους αγρούς τους.

Ενέκρινε τέλος δύο νέους κανονισμούς του Δήμου. Πρώτον το Κανονισμό Άρδευσης που αφορά τις αρδευόμενες περιοχές Αργυροπούλι, Δελέρια και Ροδιά που καλύπτονται από γεωτρήσεις και δίκτυα του Δήμου. Δεύτερον τον Κανονισμό Χρήσης Πεζοδρομίων, Οδών, Πλατειών κ.λπ. Κοινόχρηστων Χώρων – Περιπτέρων με τον οποίο ρυθμίζονται τρόποι χρήσης κοινόχρηστων χώρων σε ενιαία βάση για όλο το δήμο και δεν υπήρχε έως σήμερα στους χώρους της Δ.Ε Αμπελώνα.

Χωρίς να σημαίνει πως και τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν ήταν σημαντικά, φαίνεται πως ήρθε ο καιρός η Δημοτική Αρχή να αφήσει το αποτύπωμά της στη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται μετά από επίμονους σχεδιασμούς και στοχευμένες κινήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 09:56

Αδέσποτα ζώα

Δημαρχείο Τυρνάβου

Σταύρου Καράσσου 1,

τ.κ. 40100

τηλ. 2492350100

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos