• Ανακοίνωση απο την

  Ανακοίνωση απο την "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου"

  Ανακοίνωση απο τ

 • Ατομικούς κάδους απορριμμάτων μοίρασε ο Δήμος Τυρνάβου.

  Ατομικούς κάδους απορριμμάτων μοίρασε ο Δήμος Τυρνάβου.

  Ακόμη μία παρέμβ

 • Δενδροφυτεύσεις στο Ανοιχτό Θέατρο Τυρνάβου.

  Δενδροφυτεύσεις στο Ανοιχτό Θέατρο Τυρνάβου.

  Στο πλαίσιο της

 • Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ 2015.

  Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ 2015.

  Από το Δήμο Τυρν

 • Δεν θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή απορριμμάτων στο Δήμο Τυρνάβου από 20 ως 23 Μαΐου.

  Δεν θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή απορριμμάτων στο Δήμο Τυρνάβου από 20 ως 23 Μαΐου.

  Το Τμήμα Καθαριό

Καλώς ήρθατε στον επίσημο δικτυακό τόπο του Δήμου Τυρνάβου

Σας καλωσορίζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Τυρνάβου και σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Ως Δήμαρχος μιας ευρύτερης περιοχής, που περιλαμβάνει την πόλη του Τυρνάβου (όπου και η πρωτεύουσα του Δήμου μας), του Αμπελώνα και τις τοπικές κοινότητες του Αργυροπουλίου, του Βρυοτόπου, του Δαμασίου, των Δελερίων, των Δένδρων και της Ροδιάς, εύχομαι ο δικτυακός αυτός τόπος να σας βοηθήσει, πρωτίστως να ενημερωθείτε – εξυπηρετηθείτε καλύτερα για τη λειτουργία των υπηρεσιών μας και του Δήμου γενικότερα. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας, αναλαμβάνουμε ως σύγχρονη Δημοτική Αρχή την υποχρέωση υπηρέτησης των κοινών στον Δήμο μας με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού των τοπικών μας συμφερόντων.

Ο Τύρναβος, σήμερα, είναι πλέον μια περιοχή ορόσημο για την σύγχρονη αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία, που ακολουθεί δυναμικά τον δρόμο της ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης, με την κατασκευή σύγχρονων υποδομών, της διεκδίκησης του ρόλου του στο Ελληνικό γίγνεσθαι, της εξασφάλισης των προϋποθέσεων για να πρωταγωνιστήσει δυναμικά στη Θεσσαλία. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τον Τύρναβο αναπτυξιακό πόλο της Ελληνικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας και έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα γι’ αυτό.

Με την ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης και των δύο βιολογικών καθαρισμών σε Αμπελώνα, Βρυότοπο και Αργυροπούλι, συνολικού προϋπολογισμού 21.000.000 ευρώ, της πλήρους ανακαινίσεως του κινηματοθεάτρου «MAXIM» στην πόλη του Τυρνάβου, της μετεγκατάστασης του Κ.Α.Π.Η. Τυρνάβου στον χώρο της «Παλαιάς Αγοράς» και της ανακαίνισής της, της πλήρους αναμόρφωσης των αγροτικών και κτηνοτροφικών δρόμων, η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει την έμφαση που δίδει σε ουσιαστικά μεγαλεπήβολα έργα υποδομής, άριστος μάρτυρας της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής μας.

Ο Δήμος Τυρνάβου αποτελεί το κέντρο μιας μεγάλης επίπεδης ενδοχώρας στη Θεσσαλία, που εκτείνεται από τον Πηνειό ποταμό ως τους πρόποδες της Μελούνας και από την ορεινή Ελασσόνα ως τις παρυφές της πόλης της Λάρισας, με πραγματικό πληθυσμό 27.000 περίπου κατοίκων. Πρόκειται για μια περιοχή με σπουδαία συγκριτικά πλεονεκτήματα, μιας και συνδυάζει δυναμικές καλλιέργειες αμπελιού, ροδακίνου, αχλαδιού και πρωτοπόρα κτηνοτροφία, με την παράλληλη αξιοποίηση και προώθηση, μέσω της μεταποιητικής βιοτεχνίας και βιομηχανίας, των παγκοσμίως γνωστών παραγώγων τους, όπως το τσίπουρο, ούζο και κρασί Τυρνάβου και η φέτα, αλλά και προστατευόμενες οικολογικές περιοχές από Διεθνείς Συνθήκες, με ποτάμια και λιμναία συστήματα και πλούσιους ορεινούς όγκους.

Με μεγάλη αρχαιολογική, πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά και μνημεία. Στην άοκνη κοινή αυτή προσπάθεια για την ανάπτυξη της πόλης θέλουμε κοντά μας τους φορείς και τους πολίτες του Δήμου μας. Χρειαζόμαστε ενεργούς και χρηστούς πολίτες με αγάπη για τον τόπο τους, με πρωτοβουλίες και δράσεις που δίδουν αναπτυξιακό και γόνιμο χαρακτήρα στις καθημερινές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για έναν Δήμο με υποδομές και ποιοτική ζωή.

Ελάτε μαζί μας!

Η Ιστορία

Ο Τύρναβος μέσα από την μεταξουργία αλλά και την αμπελουργία αποτέλεσε ένα μεγάλο εμπορικό και βιοτεχνικό κέντρο

Ο Πολιτισμός

Η γνώση της παράδοσης και η δημιουργική αξιοποίηση της αποτελούν ασφαλιστικές δικλείδες για την ανάπτυξη του πολιτισμού μας.

 

Οι Εκδηλώσεις

Το Τυρναβίτικο Καρναβάλι αποτελεί ένα έθιμο με απροσπέλαστες ρίζες στο χρόνο έχοντας μια ιστορία τουλάχιστον 100 ετών.

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos
Copyright © 2016 tirnavos.gr. All rights reserved. Designed plus By SALVADOR | Powered By BLUEVALUE.