• Κάστρο Τυρνάβου
  • asdfa
  • Image 03
  • Image 03

Ο Δήμος Τυρνάβου σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΤ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν τη 2η Γιορτή Ανθοκομίας που θα πραγματοποιηθεί στις 28, 29 & 30 Απριλίου 2017 στο άλσος του Αγ. Γεωργίου στον Αμπελώνα. Η Γιορτή Ανθοκομίας  είναι ανοικτή στο κοινό με δωρεάν είσοδο. Στον χώρο της Γιορτής θα φιλοξενηθούν παράλληλες πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις που θα προσδώσουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα σε κάθε μία ημέρα της διοργάνωσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 28/04/2017

10:30: Ποδηλατάδα στον Αμπελώνα  ….. Πάνω σε δυο ρόδες κάνουμε βόλτα τον γύρο του Αμπελώνα και μεταδίδουμε την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη χρήση του ποδηλάτου. Εκκίνηση: Α΄ Είσοδος Γιορτής Ανθοκομίας επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη.

Κλήρωση ποδηλάτων από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών «Η Ελπίδα» κ. Παπαϊωάννου Απόστολο.

10:30: Πρόγραμμα για τα παιδιά των Νηπιαγωγείων από την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα κ. Ματίνα Οικονόμου με τη συμμετοχή της κας Ζωής Καραμαλίγκα και ομάδας εθελοντών.

18:30: Τα σχολεία του Αμπελώνα παρουσιάζουν χορωδιακά τραγούδια 

19:30:  Χορευτικό πρόγραμμα από το τμήμα «ΖΟΥΜΠΑΣ» του Γυμναστηρίου Ευ Ζην 

20:00:  Έθιμα Μαγιού από την Εστία Παράδοσης και Πολιτισμού Αμπελώνα 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΥΛΗΣ !

Σάββατο 29/04/2017

11:00: Πρόγραμμα για παιδιά από την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα κ. Ματίνα Οικονόμου με τη συμμετοχή της κας Ζωής Καραμαλίγκα και ομάδας εθελοντών. 

18:30: Μουσικά κομμάτια από τη δημοτική ορχήστρα της Φιλαρμονικής Δήμου Τυρνάβου.

19:00: Εγκαίνια της Γιορτής από τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση.

19.30: Πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τους Συλλόγους: Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων «Άγιος Χαράλαμπος», Σύλλογος Γυναικών Βρυοτόπου, Σύλλογος Απανταχού Σκαμνιωτών Αμπελώνα «Ο Όλυμπος»

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΛΟΥΛΟΥΔΑΤΗΣ ΑΥΛΗΣ! 

Κυριακή 30/04/2017

11.00-12:30: Ημερίδα από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής ΤΕΙ Λάρισας με την επιμέλεια της κας Ελένης Βογιατζή, στο κατάστημα Γαζέτα εντός του Άλσους Αγ. Γεωργίου.

11.30: Το Σώμα Προσκόπων Αμπελώνα θα παρουσιάσει για τα παιδιά πρόγραμμα ως ….τις 6μ.μ.

19:00: Πρόγραμμα παραδοσιακών χορών με τους Συλλόγους: Σύλλογος Σαμαριναίων Αμπελώνα «Ο Σμόλικας», Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ροδιάς «Η Ροδιά» 

20:00: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ LIKE ΣΤΟ FB.

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται μέχρι και την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 το σχέδιο Χωροθέτησης Τοπικού Πράσινου Σημείου στο Δήμο Τυρνάβου, που στοχεύει στην ανακύκλωση ειδικών ρευμάτων υλικών και βασίζεται στη συμμετοχή των πολιτών.

Σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), για την επίτευξη των στόχων ανακύκλωσης που θέτει ο Νόμος 4042/2012 και την προώθηση της χωριστής συλλογής αποβλήτων προτείνεται η δημιουργία τοπικών πράσινων σημείων σε επίπεδο Δήμων όπου θα συλλέγονται χωριστά ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί, μέταλλο, πλαστικό και γυαλί, πράσινα, ογκώδη, ΑΗΗΕ και άλλα είδη. Το πράσινο σημείο θα λειτουργεί συμπληρωματικά των συστημάτων διαλογής στην πηγή που θα εφαρμόζονται για τα διάφορα ρεύματα υλικών. 

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης οι πολίτες και οι τοπικοί φορείς, μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις, παρατηρήσεις και τα σχόλιά τους εγγράφως ή ηλεκτρονικά ως εξής:

α) Ταχυδρομικά στη Δ/νση Δήμος Τυρνάβου, Στ. Καράσσου 1, ΤΚ 40100

β) Στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες

γ) Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

δ) Μέσω FAX, στον αριθμό  24923 50118

μέχρι τις 27-04-2017 και ώρα  15.00 

 

Το Τμήμα Καθαριότητας  & Ανακύκλωσης του Δήμου Τυρνάβου ενημερώνει ότι κατά τις ημέρες του Πάσχα τα προγράμματα αποκομιδής των απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΔΟΙ

• Μ. Παρασκευή 14/4/2017: Κέντρο πόλεων Τυρνάβου & Αμπελώνα 

• Μ. Σάββατο 15/4/2017: Κέντρο πόλεων Τυρνάβου &  Αμπελώνα

Το πρόγραμμα αποκομιδής της Μ. Παρασκευής στις Τ.Κ. Δαμασίου-Πλατανουλίων-Δένδρων-Αγ. Σοφίας θα πραγματοποιηθεί το Μ. Σάββατο 15/4/2017.

• Κυριακή του Πάσχα 16/4/2017: ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ

• Δευτέρα 17/4/2017: Κέντρο πόλεων Τυρνάβου & Αμπελώνα

 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ)

• Μ. Πέμπτη  13/4/2017: Κέντρο Τυρνάβου & πόλη του Αμπελώνα (το πρόγραμμα που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή)

• Δευτέρα 17/4/2017: ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ

Το πρόγραμμα της Δευτέρας (αποκομιδή στην πόλη του Τυρνάβου) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18/4/2017

Τα προγράμματα της Τρίτης και Τετάρτης θα μεταφερθούν  αντίστοιχα την Τετάρτη 19/4/0217 & Πέμπτη 20/4/2017.

Παρακαλούνται όλοι οι δημότες και επαγγελματίες του Δήμου Τυρνάβου να μην τοποθετούν απορρίμματα εκτός των κάδων και να σεβαστούν το ανωτέρω πρόγραμμα προκειμένου να διατηρηθεί o Δήμος Τυρνάβου καθαρός.

Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ  ΛΑΡΙΣΑΣ                                                                Τύρναβος  07-04-2017

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ                                                             Αριθμ. Πρωτ.   5275  

Πληρ.  :     Β. Σακούτσιου

Δ/νση   :    Στ. Καράσσου 1 

Τηλέφ. :    2492350132 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ 

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοινώνει ότι:

       Α) Στις 11-04-2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 09:00π.μ. στο Δημοτικό κατάστημα Τυρνάβου θα διενεργηθεί η διάθεση και κατακύρωση του χώρου του Λούνα Παρκ σύμφωνα με τις ειδικότερες ρυθμίσεις της αριθμ.99/2017 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου «Έγκριση-Προσαρμογή Κανονισμού οργάνωσης & λειτουργίας Εμποροπανήγυρης στη Δημοτική Κοινότητα Τυρνάβου».

           Οι  ενδιαφερόμενοι πρέπει να  καταθέσουνQ 

 α) σχετική αίτηση – δελτίο συμμετοχής με τα πλήρη στοιχεία τους,

 β) δημοτική, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα,

 γ) βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.,

 δ) βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης του έργου λειτουργίας του ΛΟΥΝΑ-ΠΑΡΚ σε εμποροπανήγυρη,

 ε) υπεύθυνη δήλωση – βεβαίωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής διπλωματούχου  μηχανολόγου - ηλεκτρολόγου περί καλής λειτουργίας των μηχανημάτων του ΛΟΥΝΑ –ΠΑΡΚ,  από ηλεκτρομηχανολογικής  πλευράς και ότι οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις πληρούν  τους όρους ασφαλείας καθώς και ότι δεν υπάρχουν  εγκαταστάσεις άνω των 10  HP,

 στ) υπεύθυνη δήλωση – βεβαίωση διπλωματούχου πολιτικού μηχανικού περί καλής  εγκατάστασης, στατικότητας και ασφαλούς λειτουργίας,

 ζ) υπεύθυνη δήλωση περί λήψης μέτρων πυρασφάλειας.

 

     Β) Στις 03-05-2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:00π.μ. στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην τοποθεσία «ΤΟΥΜΠΑ» στην Δ.Κ. Τυρνάβου θα διενεργηθεί η διάθεση και κατακύρωση των χώρων της εμποροπανήγυρης σύμφωνα με τις ειδικότερες ρυθμίσεις της αριθμ. 99/2017 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου «Έγκριση-Προσαρμογή Κανονισμού οργάνωσης & λειτουργίας Εμποροπανήγυρης στη Δημοτική Κοινότητα Τυρνάβου».

         Οι  ενδιαφερόμενοι πρέπει να  καταθέσουν 

α) σχετική αίτηση – δελτίο συμμετοχής με τα πλήρη στοιχεία τους, τα προς πώληση είδη, τον αριθμό των θέσεων που επιθυμούν και 

β) να προσκομίσουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και βεβαιώσεις. 

 Ο Δήμαρχος Τυρνάβου

Σαρχώσης Παναγιώτης

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στον τομέα της φυτικής παραγωγής κ. Βασίλη Κόκκαλη είχαν ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης και ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνιος Γκουντάρας τη Δευτέρα το μεσημέρι στο γραφείο του Υφυπουργού, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα νιτρορύπανσης οι δενδρώδεις καλλιέργειες των Δήμων Τυρνάβου και Αγιάς, που είχαν μείνει εκτός αυτού του προγράμματος κατά το προηγούμενο διάστημα.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα παρουσία του Προέδρου της Τ.Κ. Δένδρων κ. Χρήστου Τασιούλα και του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λυγαριάς κ. Χρήστου Τσιτσιρίγγου. Η προσέγγιση του Υφυπουργού υπήρξε θετική.

 

Τα στατιστικά στοιχεία της κίνησης των ασθενοφόρων της Βάσης ΕΚΑΒ Τυρνάβου αποδεικνύουν τη μεγάλη προσφορά της στους δημότες του Δήμου Τυρνάβου.

Πιο συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2016 η Βάση ΕΚΑΒ Τυρνάβου έκανε 32 βάρδιες και διεκπεραίωσε 40 περιστατικά και το Δεκέμβριο έκανε 32 βάρδιες και 58 περιστατικά. Επίσης τον Ιανουάριο του 2017 έγιναν 37 βάρδιες και διεκπεραιώθηκαν 56 περιστατικά ενώ το Φεβρουάριο 2017 37 βάρδιες και διεκπεραιώθηκαν 67 περιστατικά.

Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Βάση ΕΚΑΒ Τυρνάβου δεν είναι μία δομή στα χαρτιά αλλά τους τελευταίους μήνες προσφέρει τα μέγιστα σε επίπεδο διακομιδής από το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου προς τις δομές υγείας της Λάρισας. Αν σκεφτεί κάποιος ότι από το 1995 περίπου μέχρι και τον Οκτώβριο του 2016 δεν υπήρχε διακομιδή από το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντική και θετική εξέλιξη είναι η εγκατάσταση της βάσης ασθενοφόρων ΕΚΑΒ Τυρνάβου.

Φυσικά η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου είναι σε εγρήγορση προκειμένου να υπάρξει περεταίρω στελέχωση της βάσης έτσι ώστε να καλύπτει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια σε ημερήσια βάση. Για αυτό λοιπόν πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου

Παναγιώτης Σαρχώσης

 

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos
Copyright © 2016 tirnavos.gr. All rights reserved. Designed plus By SALVADOR | Powered By BLUEVALUE.