Μνημεία

Στον Τύρναβο υπάρχουν τέσσερα μνημεία που στήθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη των ηρωϊκώς πεσόντων κατά τους ελληνοτουρκικούς πολέμους. Ένα από αυτά βρίσκεται στο λόφο της Βρύσης και είναι αφιερωμένο στους φονευθέντες στη μάχη της Μελούνας στις 11 Απριλίου 1897.

Το δεύτερο βρίσκεται έξω από τους στρατώνες και περιέχει οστά στρατιωτών που έπεφταν στην περιοχή του Τυρνάβου κατά τον πόλεμο του 1897.

Το τρίτο βρίσκεται μέσα στους στρατιώνες και είναι παρόμοιο με το προηγούμενο.

Το τέταρτο βρίσκεται στο αλσύλιο της Τούμπας προς τιμήν των Τυρναβιτών που έπεσαν στον πόλεμο του 1922. Εξάλλου ένα λιτό-σεμνό ηρώο στην αριστερή πλευρά του Τυρνάβου – Δαμασίου, στη μνήμη των πεσόντων κατά το νικηφόρο αγώνα του 1912.

Η Εθνική Αντίσταση κατά των γερμανοϊταλικών κατακτητών τιμάται με ένα απέριττο μνημείο, δημιούργημα του δήμου Τυρνάβου, για κείνους που αγωνίσθηκαν τα δύσκολα χρόνια της κατοχής και για κείνους που πρόσφεραν ακόμη και τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας μας.

Υπάρχει ένα μνημείο αφιερωμένο στην απελευθέρωση του Δαμασίου από του Τούρκους στις 5 Οκτωβρίου 1912. Και ένα μνημείο αφιερωμένο στον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.

Η Ιστορία

Ο Τύρναβος μέσα από την μεταξουργία αλλά και την αμπελουργία αποτέλεσε ένα μεγάλο εμπορικό και βιοτεχνικό κέντρο

Ο Πολιτισμός

Η γνώση της παράδοσης και η δημιουργική αξιοποίηση της αποτελούν ασφαλιστικές δικλείδες για την ανάπτυξη του πολιτισμού μας.

 

Οι Εκδηλώσεις

Το Τυρναβίτικο Καρναβάλι αποτελεί ένα έθιμο με απροσπέλαστες ρίζες στο χρόνο έχοντας μια ιστορία τουλάχιστον 100 ετών.

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos
Copyright © 2016 tirnavos.gr. All rights reserved. Designed plus By SALVADOR | Powered By BLUEVALUE.