ΚΑΠΗ

Το ΚΑΠΗ του Δήμου Τυρνάβου ξεκίνησε την λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 1986 και στεγάστηκε σε ιδιόκτητο κεντρικό κτήριο το 1998.
Ο σκοπός του Κ.Α.Π.Η. είναι η πρόληψη βιολογικών ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων των ηλικιωμένων ώστε να παραμείνουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου. Παράλληλα η διαφώτιση και η συνεργασία του ευρύτερου κοινού και των ειδικών φορέων σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες των ηλικιωμένων, καθώς και η έρευνα σχετικών θεμάτων με τους ηλικιωμένους.
Μέλη του ΚΑΠΗ μπορούν να γίνουν άντρες και γυναίκες άνω των 60 ετών που κατοικούν στην περιοχή  ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση.
Καθημερινά περίπου 50 μέλη επισκέπτονται το χώρο του ΚΑΠΗ Τυρνάβου και τα αντίστοιχα των Δημοτικών κοινοτήτων,   απολαμβάνοντας ό,τι  επιθυμούν, από το κυλικείο, σε τιμές κόστους, συζητώντας παράλληλα με άτομα που έχουν την ίδια ηλικία.
Οι ηλικιωμένοι, έχουν παράλληλα και τη δυνατότητα να παρακολουθούνται από μία νοσηλεύτρια, η οποία μετράει την αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο κ.α. παρέχοντας συγχρόνως,  συμβουλές και οδηγίες, επάνω σε διάφορα θέματα υγείας που απασχολούν τα μέλη του ΚΑΠΗ.
Το ΚΑΠΗ Δήμου Τυρνάβου αριθμεί 3000 εγγεγραμμένα μέλη μαζί με τις Δημοτικές κοινότητες Αμπελώνα, Ροδιάς, Δελερίων,  Αργυροπουλίου,  Δένδρων, Πλατανουλίων
και Δαμασίου. Τα προγράμματα που εφαρμόζονται είναι ποικίλα και η συμμετοχή σ’ αυτά των ηλικιωμένων αρκετά μεγάλη. Ένα από τα πλέον συνηθισμένα είναι η αιμοδοσία, που γίνεται δύο φορές το χρόνο, σταθερά από το 1995, όταν ιδρύθηκε και η Τράπεζα Αίματος Τυρνάβου. Συνολικά 2600 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν αυτά τα χρόνια από το ΚΑΠΗ Δήμου Τυρνάβου, που κάλυψαν τις ανάγκες δημοτών  που χρειαζόντουσαν άμεσα βοήθεια.
Παράλληλα, διοργανώνονται μεγάλες εκδρομές σε εσωτερικό και εξωτερικό  κυρίως άνοιξη και φθινόπωρο ενώ κατά την διάρκεια της χρονιάς, πραγματοποιούνται και πολλές μονοήμερες. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους ηλικιωμένους, να ταξιδέψουν σε πάρα πολλά μέρη και να φύγουν λίγο από τον τόπο τους, γνωρίζοντας διαφορετικούς ανθρώπους. ήθη και έθιμα άλλων περιοχών. Το καλοκαίρι μάλιστα υπάρχουν και τα προγράμματα λουτροθεραπείας, κατασκηνώσεις και 8ήμερες διακοπές σε κοντινά παραθαλάσσια θέρετρα.
Επίσης, σημαντικό ρόλο για τους ηλικιωμένους παίζουν και οι ιατρικές ομιλίες που γίνονται κατά καιρούς στους χώρους των κυλικείων των ΚΑΠΗ, όπως επίσης και παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και διοργάνωση συνεστιάσεων και εορτών προς τιμή της τρίτης ηλικίας.
Ένα άλλο πρόγραμμα που αναζωογονεί και ξανανιώνει τα μέλη είναι το πρόγραμμα της γυμναστικής που εφαρμόζεται από το πρόγραμμα  <Αθλητισμός και Τρίτη Ηλικία>.
Το ΚΑΠΗ του Δήμου Τυρνάβου και όλων των παραρτημάτων των Δημοτικών  Κοινοτήτων είναι πόλος έλξης για τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Εκεί βγάζουν τρόπους
έκφρασης που η κοινωνία δεν τους επιτρέπει η δεν τους δίνει τη δυνατότητα να βγάλουν. Τους δίνει ένα κίνητρο για να μην παραιτηθούν από την ζωή και να είναι ενεργά μέλη στην κοινωνία. Τους δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους και πάνω απ’ όλα να προσφέρουν την αγάπη τους.

Επικοινωνία
ΚΑΠΗ Τυρνάβου
ΣΤ. ΚΑΡΑΣΣΟΥ ΚΑΙ Π.ΜΕΛΑ Τ.Κ.40100 Τηλ..2492024355

ΚΑΠΗ Αμπελώνα
Τηλ.2492032762


ΚΑΠΗ Αργυροπουλίου
Τηλ.2492041391

ΚΑΠΗ Δαμασίου
Τηλ.2492066471

ΚΑΠΗ Δελερίων
Τηλ.6949176307


ΚΑΠΗ Ροδιάς
Τηλ.2492051023

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αδέσποτα ζώα

Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί

Δημαρχείο Τυρνάβου

Σταύρου Καράσσου 1,

τ.κ. 40100

τηλ. 2492350100

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos