Μουσεία

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥ - ΟΙΝΟΥ - ΟΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Το Αρχοντικό του Καράσσου είναι κληροδότημα των κληρονόμων της οικογένειας Καράσσου προς τον Δήμο Τυρνάβου, με σκοπό να λειτουργήσει ως Λαογραφικό Μουσείο. Σήμερα το κτίσμα έχει αποκατασταθεί πλήρως και είναι στην διάθεση του κοινού με πλούσιο υλικό και λειτουργεί ως μουσείο Αμπέλου - Οίνου - Οίκου Ανθρώπου.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΣΣΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1884. Ήταν το πρώτο παιδί πολυμελούς οικογένειας του Αστερίου Καράσσου. Σε ηλικία 18 χρόνων έφυγε στην Αμερική αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τη δύσκολη ζωή του μετανάστη. Στη 10ετία του 1950 ήταν ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες μετανάστες της Αμερικής. Ασχολήθηκε με το εμπόριο, με χρηματιστηριακές εργασίες και ήταν ιδιοκτήτης μεγάλων ξενοδοχείων, όπως στη Νέα Υόρκη, στο New Haven, στη Βοστώνη και στη Φλώριδα.

Το 1960 γύρισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του και να βοηθήσει τους συμπατριώτες του. Από την πρώτη στιγμή τον απασχόλησε το θέμα της διάθεσης της μεγάλης περιουσίας του για κοινωφελή έργα στη γενέτειρα του. Αποφάσισε έτσι να ανεγείρει Δημαρχιακό Μέγαρο, που έλειπε απο  την πόλη.

Ώρες λειτουργία: 
Δευτ - Παρ
8:30 - 14:30
16:30 - 20:30 (εκτός τετάρτης)
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 24923 50102

Επισκέψεις σχολείων ή άλλων φορέων πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πολιτισμού.

Αδέσποτα ζώα

Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί

Δημαρχείο Τυρνάβου

Σταύρου Καράσσου 1,

τ.κ. 40100

τηλ. 2492350100

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos