Γιορτή Κτηνοτροφίας Αργυροπούλι

Πρόκειται για ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό να αναδείξει την κτηνοτροφία και τα αγροτικά προιόντα της περιοχής , δυο στοιχεία άμεσα συνδεδεμένα με την τοπική οικονομία και όχι μόνο.

Η Γιορτή λαμβάνει χώρα στο Αργυροπούλι, ένα απο τα μεγαλύτερα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Τυρνάβου, και συγκεκριμένα  σε μια πανέμορφα διαμορφωμένη περιοχή, το Μάτι , κάτω απο πλατάνια και δίπλα στο ποτάμι.

Η συγκεκριμένη γιορτή που έχει γίνει θεσμός, προσελκύει κάθε χρόνο ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών οι οποίοι έχουν την δυνατοτήτα να παρακολουθήσουν απο κοντά παραδόσεις του παρελθόντος που αφορούν την κτηνοτροφία καθώς και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων τότε γύρω απο αυτή , όπως “κούρεμα” των ζώων  – συλλογή και επεξεργασία μαλλιού, συλλογή σιταριού και ζύμωμα, παρουσίαση ενός τυπικού κτηνοτροφικού νοικοκυριού με την παρασκευή των εδεσμάτων τότε.  

Παράλληλα ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί και για όλα τα τοπικά προιόντα της περιοχής όπως τα ροδάκινα, τυριά, γάλατα καθώς η γιορτή διεξάγεται σε μια κατ’εξοχήν αγροτική περιοχή, το Αργυροπούλι με πληθυσμό πάνω απο 2000 κατοίκους, με σημαντική παραγωγή στο ροδάκινο και με πολλές κτηνοτροφικές μονάδες που υποστηριζουν την παραγωγή γάλακτος αλλά και κρέατος.

Ωστόσο κάθε χρόνο εκτός απο την έκθεση των τοπικών προιόντων , τα πολιτιστικάκαι τα εικαστικά δρώμενα , την εκδήλωση πλαισιώνουν και πρόσωπα του πνευματικού κόσμου, εξαίσιοι καθηγητές γεωπονίας και κτηνιατρικής, με σκοπό αφενός να ενμερώσουν τον κόσμο για θέματα αγροτικής ανάπτυξης και αφετέρου να επιλύσουν απορίες και προβλήματα των παραγωγών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Δήμο Τυρνάβου , ΚΕΔΗΤ και Περιφέρεια Θεσσαλίας και υποστηρίζεται απο τους τοπικούς συλλόγους :Κτηνοτροφικός Σύλλογος, Σύλλογος Γυναικών Αργυροπουλίου, Πολιστικός Σύλλογος Αρβαντοβλάχων Αργροπουλίου.

Κάτοικοι
στον Δήμο μας
0 χιλ.
Εμβαδόν
0 km²
Υψόμετρο
0 Μ

Τελευταία Νέα - Ανακοινώσεις

Τα νέα για τις πρόσφατες δραστηριότητες που αφορούν τον Δήμο μας.

Δήμος Τυρνάβου, Σταύρου Καράσσου 1, Τ.Κ. 40100

Τηλέφωνο: 24923 50100
e-mail: dimos@tirnavos.gr

 

Επικοινωνήστε

Γραφείο Δημάρχου: 2492350100
Γραφείο Πολιτισμού: 2492350102

Τεχνική Υπηρεσία: 2492350150

ΚΕΠ Δήμου Τυρνάβου: 2492350300-1

ΚΕΠ Αμπελώνα: 2492350500 – 2492350700

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο