Καλώς ήρθατε στον επίσημο δικτυακό τόπο του Δήμου Τυρνάβου

Καλώς ήρθατε στον επίσημο δικτυακό τόπο του Δήμου Τυρνάβου

Ο Τύρναβος, σήμερα, είναι πλέον μια περιοχή ορόσημο για την σύγχρονη αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία, που ακολουθεί δυναμικά τον δρόμο της ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης, με την κατασκευή σύγχρονων υποδομών, της διεκδίκησης του ρόλου του στο Ελληνικό γίγνεσθαι, της εξασφάλισης των προϋποθέσεων για να πρωταγωνιστήσει δυναμικά στη Θεσσαλία. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τον Τύρναβο αναπτυξιακό πόλο της Ελληνικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας και έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα γι’ αυτό.

Με την ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης και των δύο βιολογικών καθαρισμών σε Αμπελώνα, Βρυότοπο και Αργυροπούλι, συνολικού προϋπολογισμού 21.000.000 ευρώ, της πλήρους ανακαινίσεως του κινηματοθεάτρου «MAXIM» στην πόλη του Τυρνάβου, της μετεγκατάστασης του Κ.Α.Π.Η. Τυρνάβου στον χώρο της «Παλαιάς Αγοράς» και της ανακαίνισής της, της πλήρους αναμόρφωσης των αγροτικών και κτηνοτροφικών δρόμων, η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει την έμφαση που δίδει σε ουσιαστικά μεγαλεπήβολα έργα υποδομής, άριστος μάρτυρας της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής μας.

Ο Δήμος Τυρνάβου αποτελεί το κέντρο μιας μεγάλης επίπεδης ενδοχώρας στη Θεσσαλία, που εκτείνεται από τον Πηνειό ποταμό ως τους πρόποδες της Μελούνας και από την ορεινή Ελασσόνα ως τις παρυφές της πόλης της Λάρισας, με πραγματικό πληθυσμό 27.000 περίπου κατοίκων. Πρόκειται για μια περιοχή με σπουδαία συγκριτικά πλεονεκτήματα, μιας και συνδυάζει δυναμικές καλλιέργειες αμπελιού, ροδακίνου, αχλαδιού και πρωτοπόρα κτηνοτροφία, με την παράλληλη αξιοποίηση και προώθηση, μέσω της μεταποιητικής βιοτεχνίας και βιομηχανίας, των παγκοσμίως γνωστών παραγώγων τους, όπως το τσίπουρο, ούζο και κρασί Τυρνάβου και η φέτα, αλλά και προστατευόμενες οικολογικές περιοχές από Διεθνείς Συνθήκες, με ποτάμια και λιμναία συστήματα και πλούσιους ορεινούς όγκους.

Με μεγάλη αρχαιολογική, πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά και μνημεία. Στην άοκνη κοινή αυτή προσπάθεια για την ανάπτυξη της πόλης θέλουμε κοντά μας τους φορείς και τους πολίτες του Δήμου μας. Χρειαζόμαστε ενεργούς και χρηστούς πολίτες με αγάπη για τον τόπο τους, με πρωτοβουλίες και δράσεις που δίδουν αναπτυξιακό και γόνιμο χαρακτήρα στις καθημερινές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για έναν Δήμο με υποδομές και ποιοτική ζωή.

Ελάτε μαζί μας!

Κάτοικοι
στον Δήμο μας
0 χιλ.
Εμβαδόν
0 km²
Υψόμετρο
0 Μ

Τελευταία Νέα - Ανακοινώσεις

Τα νέα για τις πρόσφατες δραστηριότητες που αφορούν τον Δήμο μας.

Δήμος Τυρνάβου, Σταύρου Καράσσου 1, Τ.Κ. 40100

Τηλέφωνο: 24923 50100
e-mail: dimos@tirnavos.gr

 

Επικοινωνήστε

Γραφείο Δημάρχου: 2492350100
Γραφείο Πολιτισμού: 2492350102

Τεχνική Υπηρεσία: 2492350150

ΚΕΠ Δήμου Τυρνάβου: 2492350300-1

ΚΕΠ Αμπελώνα: 2492350500 – 2492350700

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο